fbpx
✎ Latest Forum Posts
✎ Latest Free FCPX Effects
Jan Franzén replied to the topic 'Voiceover Issue - includes YouTube video to explain.' in the forum. 5 months ago

The first thing I should do is to change to the built in microphone and test if it is working and take it from there. Disconnect external mic while testing.
Then at least you know if you have the phenomena with both microphone settings . Never seen anything like this before.

Read More...

Jan Franzén thanks user 'Doug' in the forum message ' DAMAGED STILLS FROM BACKUP'. 9 months ago
Jan Franzén created a new topic ' DAMAGED STILLS FROM BACKUP' in the forum. 9 months ago

I always organise every media inside the FCPX library. I save my libraries on a backup Western Digital Duo 20 TB. Raid 1 for dubbel protection. I use a Cal Digit T3 Thunderbolt for video editing. So for more complicated reediting I copy Libraries from backup to T3. Now I found out that some of the stills used just show up as black. I reveal in finder and I can preview the still picture a photoshop .psd as normal, so the picture is there. I open the stills in photoshop and resave under a different name, import to FCPX it doesn't work.
I have to make a new project in photoshop copy the picture from the damaged file which actually works and import that.That works fine.
I also opened the library directly from the backup disk, the photoshop stills were OK.
I copied the reedited library out to the backup again opened it from the backup and the stills where damaged again.
I zipped the library file and copied it to the backup disk the stills were damaged.
Anyone else out there that have an idea what is happening ?
Read More...

Jan Franzén replied to the topic 'Uploading to Vimeo not working any longer' in the forum. 11 months ago

Thanks but no big files. And exporting a file and uploading manually always works.
Read More...

Jan Franzén created a new topic ' Uploading to Vimeo not working any longer' in the forum. 11 months ago

After years of uploading directly from from timeline/project I now get this message:

The share operation ”Vimeo MELONFILM
has failed.
Publishing to Vimeo Failed because file
- HD 1080p.mov is too large.
But its not I export it and make a manual upload it works OK,
Read More...

Jan Franzén thanks user 'joema' in the forum message ' FCPX Scrubbing lags for GH-5 files'. 1 year ago
Jan Franzén created a new topic ' FCPX Scrubbing lags for GH-5 files' in the forum. 1 year ago

I have a new Imac 5k 2019 i9 and the Vega GPU 32Gb RAM but trying to scrub media files from my Panasonic GH-5 does not work. Cant just get a soft play function when scrubbing. The mediafiles are 4k 10bit 4.2.2. Converting to optimized works OK with the irritating difference that start play is delayed a second. this is not the case with the GH5 material. it starts playing immediately, it plays Ok but as said scrubbing is jerky. Thought that this new machine could handle this.
Read More...

Jan Franzén created a new topic ' FCPX 10.4.6 MISSING PLUG INS' in the forum. 1 year ago

After updating to 10.4.6 a lot of plug ins are now missing. Core melt, Flicker free and others. Never seen anything like this before any ideas out there to get them back ? And why on earth are they missing ? Turned back to to 10.4.5 reloaded the FCPX project from backup but plu ins still missing.
Read More...

Jan Franzén created a new topic ' Jumping track points' in the forum. 2 years ago

I draw a bezier mask to manually animate over a background as many times before. Activating a control point now makes it jump away from its current position a bit. I cant understand why and it nerver happened to me before. Any ideas ? no dynamic guides activated.
Read More...

Jan Franzén created a new topic ' FCPX VOICE RECORDING GIVES CORRUPT FILES ?' in the forum. 2 years ago

I use the Voice over recording in FCPX a lot but have never before suspected it to record corrupted files. But now looking back , when editing the sound-clips from voice recorder on timeline, I believe it have always been a little bit slow in response. But before what happened today I did not connect it to just "Voice Recorder". A library where I just made a Voice Recording started to behave very slow in response. After a restart it took 2 min to start up that Library again. Big panic, was the hole Library going to crash ? I made a copy of the Library and started to trash different parts and doing several restarts until i found out it as the Voice Recorded sound file that caused the problem. I trashed it in original library and is now back to normal. So be aware of a possible reason if getting the same problem.
Read More...

Jan Franzén created a new topic ' Undo not working in motion' in the forum. 2 years ago

I don't know how many years this bug have existed that undo is not working or stops working in Motion at least when animating in 3d. This really can destroy hours of work. Is there any work arounds for this or anything you can do to prevent it ? Restart Motion makes undo work for some time then it stops again.

Imac5k late 2014 i7/OS latest/Motion latest/32Gb
Read More...

Jan Franzén created a new topic ' Undo not working in MOTION' in the forum. 2 years ago

I don't know how many years this bug have existed that undo is not working or stops working in Motion at least when animating in 3d. This really can destroy hours of work. Is there any work arounds for this or anything you can do to prevent it ? Restart Motion makes undo work for some time then it stops again.

Imac5k late 2014 i7/OS latest/Motion latest/32Gb
Read More...

Jan Franzén replied to the topic 'Monitoring 5.1 audio' in the forum. 2 years ago

I use a Black Magic design Ultra Studio Mini Thunderbolt to HDMI. I lead the HDMI signal thru a 5.2 channel Sony Surround amplifier and on to a HDMI monitor. This is a low cost monitoring system. But it works. Put the FCPX into 5.1.
Change any sound source to surround in inspector .
Read More...

Jan Franzén replied to the topic 'Clips disappear when changing speed' in the forum. 3 years ago

Sorry blocked the clip with password it is unlocked now.
Read More...

Jan Franzén replied to the topic 'Clips disappear when changing speed' in the forum. 3 years ago

Imac 5k late 2015 FCPX 10.4 High Sierra

So here is a link to a test
vimeo.com/254542777
Read More...

Jan Franzén replied to the topic 'Clips disappear when changing speed' in the forum. 3 years ago

Doing some more tests. Working ok to change speed on new clip 2 or 3 times then it starts. If I left press on mouse and keep the mouse still the clip jumps a bit on timeline. If I try to drag to change speed it disappears. Shall go over to another mouse to see if something is wrong there.
Read More...

Jan Franzén replied to the topic 'Clips disappear when changing speed' in the forum. 3 years ago

Storyline just black with connected dialog audio clips.
Connect a clip to storyline.
Activate, cmd+R to change speed.
Try to change the speed with the cursor start dragging and the clip disappears.

Put a new clip there now can't copy the behaviour for the moment. Have had some problems with magic mouse since High Sierra update. Perhaps the problem is there.
Read More...

Jan Franzén created a new topic ' Clips disappear when changing speed' in the forum. 3 years ago

Trying to change speed on a clip connected to primary storyline makes it disappear. Overwriting it to primary timeline helps. Anyone else ? Trashed preferences but the same.
Read More...

Jan Franzén replied to the topic 'Mobject and FCPX 10.4 working ?' in the forum. 3 years ago

Thanks a lot that was the last software/plugin I had to check for function before updating to 10.4 and Sierra High. Thanks again !
Read More...