Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: How to handle Effects on Multicam-Clips

How to handle Effects on Multicam-Clips 13 Oct 2018 23:12 #97379

  • verstaerker
  • verstaerker's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 61
  • Karma: 0
today i tried the first time a multicamclip.
to switch the cam i cut my clip on a certain point, switch in the new clip the camera - so far so good - by this i can quite easily setup my edit with switching camera angles

i filmed this with two different cameras , so i add different gradings to each camera - wich means i have to copy my look-settings to each new clip

to copy the correct look on each clip seems very complicated - is there any smarter way of doing this ?
The administrator has disabled public write access.

How to handle Effects on Multicam-Clips 13 Oct 2018 23:17 #97381

  • Tom Wolsky
  • Tom Wolsky's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 4175
  • Thank you received: 669
  • Karma: 108
Double click a clip to open the multicam editor. Apply the grade there to each clip, and it will be applied to each instance the clips.
The administrator has disabled public write access.

How to handle Effects on Multicam-Clips 13 Oct 2018 23:19 #97382

  • verstaerker
  • verstaerker's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 61
  • Karma: 0
i knew there must be an easier way than i did it :lol:

thanks a lot!
The administrator has disabled public write access.

How to handle Effects on Multicam-Clips 15 Oct 2018 03:03 #97391

  • dgwvideo
  • dgwvideo's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1816
  • Thank you received: 212
  • Karma: 30
Bear in mind that for camera angles such as an interview where the scene doesn't change, grading the entire angle can often work before you cut. But if each angle contains different scenes and different lighting conditions, then you will end up correcting individual clips that you cut, since the overall correction won't be applicable to all scenes.
Creating history....one edit at a time !
The administrator has disabled public write access.